:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 329
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ПУХ И ПЕРУШИНА

Какаду са най-забавните папагали

Искате ли да имате необикновен говорящ папагал, вземете жако. Искате ли да имате забавен, вземете какаду. Това са най-интересните и весели папагали в цялата перната дружина, твърдят орнитолозите.

Родината на какаду е Австралия, Нова Гвинея, Индонезия, Филипините. А семейството им наброява около 20 разновидности. Неслучайно в цирка използват именно какаду за най-сложните номера с пернати.

Какво да очаквате, като се сдобиете с такъв папагал? Той може да говори, но не както жако. Затова и не го мъчете. Какаду е в състояние да запомни няколко израза, около дузина думи и различни мелодийки, които да си подсвирква. Но нищо повече. За сметка на това е истински танцьор. Щом чуе музика, той веднага започва да се поклаща ритмично, а понякога изпълнява и по-сложни движения, даже имитира тези на човека.

Друго негово качество - няма ключалка, която да му се опре. В състояние е да отвори и най-сложният механизъм на клетката си, след което демонстративно ще застане пред вас, ще изкриви глава на една страна и ще разпери качулката на главата си. Цялото това нещо иде да рече: виж ме, какъв съм талантлив! Това последното е важно да се знае, защото и какаду, както всеки папагал, е много суетен. Което значи да му отделяте повече внимание.

Иначе за отглеждане не са трудни, защото издържат на всякакви климатични особености. Студът никак не ги плаши, така че за родния климат са просто идеални. По отношение на храната няма проблеми. Единственото изискване е тя да е разнообразна и да не е прекалено мазна (тоест с по-малко маслодайни семена). Сред любимите им пикантерии са варени картофи, варени моркови, варена царевица.

Какаду обаче си имат и недостатъци. Единият - много са капризни. Вторият - обожават да крещят, като понякога избират за това занимание нощта. Третият - злопаметни са и никога не забравят да отмъстят. Всичко това може да бъде преодоляно, ако просто не прекалявате с глезенето им. Важно е да знаят докъде могат да се простират.
10146
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД